Winnie Haring

Mijn naam is Winnie Haring, 33 jaar oud en geboren en getogen in Harlingen.

Ik heb eerst de hotelschool gedaan in Leeuwarden maar ben vervolgens een andere kant opgegaan. Het varen zit in mijn familie, en ofschoon ik het eerst niet van plan was bleek het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kan en ben ik in de schipperswereld terecht gekomen. Eerst als maat op onder andere de Aegir, en nu al weer 6 jaar als schipper. Op dit moment ben ik schipper van de Iselmar, een prachtige klipper van de Harlinger zeilchartervloot.

Harlingen is de grootste charterhaven van Nederland met 70 schepen, en daar mogen we best wat trotser op zijn. Het is een prachtig visitekaartje voor Harlingen, van economisch en toeristisch belang, en in alle publicaties van de gemeente staan ook prominent de foto’s van onze vloot. 

Ik sta op de lijst van de VVD Harlingen omdat die partij zich de afgelopen jaren oprecht geïnteresseerd, en met kennis van zaken, heeft ingezet om de ontwikkelingen in de Willemshaven de goede kant op te buigen. De VVD wist dat de de plannen voor een marina niet goed doordacht waren, de sanitaire voorziening anders ingericht moest worden en de komende cruisesteiger te duur. Maar gelukkig gaan een aantal ontwikkelingen nu de goede kant op.

Ik hoop als charterschippers met een ligplaats in de Willemshaven mijn steentje binnen de VVD te kunnen bijdragen aan de gedachtevorming over de toekomstige ontwikkeling van dit zo kansrijke stukje van Harlingen.