Meindert Lodewijks

Geboren 15 augustus 1952 te Franeker. Nu dus 65 jaar en oudste zoon. Ik heb nog 2 broers. 

Opleiding : Mulo A met middenstand, geslaagd in 1969.

Op 17 jarige leeftijd gestart in het transportbedrijf van mijn ouders in Franker, eerst als bijrijder (vak leren). Op mijn 18e groot rijbewijs gehaald en tot mijn 27e als chauffeur gewerkt in ons bedrijf. Ik reed op een vrachtwagen met aanhangwagen door het gehele land. Veel stukgoed waaronder aardappelvervoer en ieder jaar de bietencampagne gedraaid. Fysiek hard werken maar ongelooflijk veel geleerd. Prachtige jaren gehad. Zoals gezegd op mijn 27e gestopt en het bedrijf is een paar jaar later daarop verkocht en pa is met pensioen gegaan.

Op mijn 25e getrouwd met Lucia van de Meer en samen 2 bijzonder mooie dochters gekregen. In 1985 zijn wij naar Harlingen verhuist. Gescheiden in 1994. Een jaar later mijn Anna ontmoet en sinds die tijd zijn we samen en wonen sinds december 1999 op Noorderhaven 98 te Harlingen.

Na mijn transport periode werd ik gevraagd om bij Magree Bouwstoffen logistiek planner te worden. Dat heb ik 1 jaar gedaan, ik miste de vrijheid. Kort daarvoor was ik gevraagd om in de assurantiewereld te gaan werken. Had ik geen verstand van maar dat is bijgewerkt door allerkei opleidingen en cursussen. Eerst 15 jaar commercieel gewerkt bij wat nu Generali Nederland heet, 1 jaar als adviseur daarna 14 jaar als inspecteur in Drenthe en Friesland gewerkt. Daarna nog ruim 20 jaar als commerciële man gewerkt bij Friesland Bank Assurantiën. Een prachtige tijd gehad ! 

Ik heb 46 jaar gewerkt. Vond het daarnaast belangrijk om naast mijn werk vrijwilligerswerk te doen en dan met name op bestuurlijk gebied. Ik vind het mooi en interessant om in de keuken van anderen te kijken en daarvan te leren. Hierbij een opsomming van mijn activiteiten.


1 2 jaar lid ouderraad Julianaschool te Harlingen

2 7 lid, waarvan 3 jaar voorzitter van het PCBO (bestuur van               christelijke basisscholen in Harlingen.

3 11 jaar lid van het bestuur van wooncentrum Harlinga

4      8 jaar voorzitter van watersportvereniging HWSV

5      2 jaar lid van het CC45 te Harlingen

6 4 jaar lid van het bestuur Friese Havendagen (voorloper van Harlingen Sail), hier uit gestapt vanwege lid worden gemeenteraad Harlingen in 2006

7 1994-1998 fractievoorzitter VVD gemeente Harlingen

8 2006-2014 lid fractie VVD gemeente Harlingen, vanaf 2009 fractievoorzitter

9 2014 tot heden voorzitter bestuur en daarnaast schipper Pont keimpetille

10 2014 tot heden voorzitter Zeekadetkorps Harlingen

Vanaf mij 29e jaar lid van de VVD. Sindsdien diverse provinciale bestuursfuncties gedaan en vanaf 1996 actief in de plaatselijke politiek van Harlingen. Nooit aspiraties gehad om in de provinciale of landelijke politiek te gaan.

Hobby’s : zeilen, lezen, fietsen, reizen, klassieke muziek en bestuurlijk actief zijn. Daarnaast sinds 1993 lid van Rotaryclub Harlingen.