Dorpsschouw Midlum

Dinsdag 26 maart mochten we weer een kijkje nemen in het mooie Midlum. Een prachtig dorp met veel zelfredzaamheid, maar waar de gemeente ook hard mee bezig moet de komende tijd.

De dorpsschouw begon en eindigde bij Dorpshuis de Spil. Inwoners, ambtenaren en vertegenwoordigers van de lokale politiek verzamelden zich en na een groepsfoto door onze gemeentelijke hoffotograaf Ubbo begon de wandeltocht.

Wat direct opvalt is dat de inwoners van Midlum veel zelf regelen. Een mooi voorbeeld is de speeltuin, die geheel onderhouden wordt door een aantal enthousiaste mensen. Speeltoestellen worden gerepareerd wanneer dat nodig is en het gras wordt gemaaid, zodat de dorpskinderen veilig kunnen spelen. Het dorp zegt: 'we kijken eerst wat we zelf kunnen doen. Pas als we er niet uit komen, vragen we de gemeente.' Dat vind ik een mooi uitgangspunt, omdat Midlum het bewijs is dat inwoners veel zelf kunnen oplossen, vaak beter dan de gemeente dat kan.

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten waar de gemeente de komende tijd mee aan de slag moet. Er liggen veel losse en scheve tegels op de looppaden, soms zo erg dat het gevaarlijke situaties op kan leveren. Ook moet er gekeken worden of er meer parkeerplaatsen bij de school Middelstein gecreƫerd kunnen worden. Daarnaast zaken die al in gang zijn gezet: vervanging van het hekje bij de Nicolaaskerk en het omleiden van vrachtverkeer.

Hoewel het later op de middag behoorlijk koud werd, was het weer een indrukwekkende en bovenal gezellige dorpsschouw.