Kandidatenlijst verkiezingen gemeenteraad maart 2022

Dinsdag 7 december 2021 hebben de kandidaten van de VVD lijst van Harlingen zich gepresenteerd aan de leden tijdens de algemene ledenvergadering ter voorbereiding op de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.De lijsttrekker, Paul Schoute, is al op een eerder moment benoemd.

Paul is sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen de eerste VVD-wethouder in het college van Burgemeesters en Wethouders van Harlingen. Hij heeft bewezen inhoudelijk sterk te zijn in deze functie en betrouwbaar en verantwoordelijk in de samenwerking met de partijen in de coalitie en de gemeenteraad. 

Als tweede kandidaat staat Gerrit Jan de Vries weer op de lijst; hij is nu de fractievoorzitter van de VVD. 

In volgorde staan vervolgens Marcel Touwslager, zelfstandig ondernemer in de binnenvaart en Bob Tamminga, officier der mariniers op de lijst. Zij draaien al geruime tijd mee met de fractie en zijn al langer betrokken bij de VVD. Wij hebben er vertrouwen in dat zij elkaar goed aanvullen met hun vakdeskundigheid en brede belangstelling in de lokale politiek van de gemeente Harlingen, en met veel energie en ambitie uitvoering gaan geven aan het verkiezingsprogramma.

En dit is onze visie: Harlingen heeft over 5-10 jaar een opgebloeide en ontwikkelde zeekant, met bedrijvigheid en vertier. Vanaf in het zuiden de camping, langs het recreatiepark, het Balklandpark, de recreatieve dagactiviteiten, het havenzwembad, de bruisende Willemshaven, dóór flanerend tot aan een gezellige Waddenpromenade en eindigend bij de florerende duurzame industriehaven en het kunstwerk van Frank Stella. Met een binnenstad die veranderd is in een prettig verblijfsgebied om andere mensen te ontmoeten, ervaringen op te doen. Om te winkelen, maar ook om te leren, werken, wonen, verzorgen, verrast te worden en plezier te hebben.

Een welvarender Harlingen, Wijnaldum en Midlum, met meer welzijn voor iedereen, met schone, groenere en veilige wijken.

We willen dat doen door te blijven investeren in economische structuurversterking, door vol in te zetten op het Sociaal Economisch Actieplan, door met onze partnergemeenten enthousiast een nieuw leer-werk bedrijf te ontwikkelen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door divers te bouwen voor alle inkomensgroepen, en door fundamentele stappen te zetten in schuldhulpverlening en armoedebestrijding.

De VVD Harlingen wil, samen met inwoners en ondernemers, de komende 4 jaar verder werken aan een bloeiend Harlingen!

De volledige lijst:

  1. Paul Schoute
  2. Gerrit Jan de Vries
  3. Marcel Touwslager
  4. Bob Tamminga
  5. Anna- Lotte Bijlsma
  6. Johan Anema
  7. Gerrieke Lodewijks
  8. Jouke Frieswijk
  9. Tiede Dijkstra
  10. Lilian Fopma
  11. Frank Swinkels
  12. Eva Richert
  13. Jikke Ten Berge
  14. Bram Visser