Verkiezingsprogramma VVD Harlingen 2022-2026

Dit is onze visie: Harlingen heeft over 5-10 jaar een opgebloeide en ontwikkelde zeekant, met bedrijvigheid en vertier vanaf in het zuiden vanaf de camping, langs het recreatiepark, het Balklandpark, de recreatieve dagactiviteiten, het havenzwembad, de bruisende Willemshaven, dóór flanerend tot aan een gezellige Waddenpromenade en eindigend bij de florerende duurzame haven en het kunstwerk van Frank Stella. Met een binnenstad die veranderd is in een prettig verblijfsgebied om andere mensen te ontmoeten, ervaringen op te doen. Om te winkelen, maar ook om te leren, werken, wonen, verzorgen, verrast te worden en plezier te hebben.

Een welvarender Harlingen, met meer welzijn voor iedereen, met schone, groenere en veilige wijken.

We willen dat doen door te blijven investeren in economische structuurversterking, door vol in te zetten op het Sociaal Economisch Actieplan, door met onze partnergemeenten enthousiast een hernieuwd leerwerk bedrijf te ontwikkelen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door divers te bouwen voor alle inkomensgroepen. En door fundamentele stappen te zetten in schuldhulpverlening en armoedebestrijding.

De VVD Harlingen wil toe naar een bloeiend Harlingen, en hieronder kunt u onze voorstellen lezen om dat te bereiken.

Van de politiek mag worden verwacht dat er verder wordt gekeken dan geld alleen. Dat wordt nagedacht over de veranderingen die op ons afkomen en waar we naartoe willen met Harlingen. En dat mag zeker worden verwacht van de grootste partij van Nederland. Want genoeg welvaart is belangrijk, maar niet alleen een doel op zich. Het is ook een middel om andere voorwaarden voor geluk mogelijk te maken, zoals gezondheid, een veilige en fijne omgeving, vertrouwen in de toekomst, en de vrijheid om te kunnen ondernemen en je te ontwikkelen.

De komende tijd zal een sterke actieve (lokale) overheid nodig zijn om ons te beschermen en onze economie en samenleving eerlijk en gezond te houden.

Dit vraagt om verantwoordelijkheid, verbinding en leiderschap. Hierbij past ook een verant- woordelijke stijl van politiek bedrijven. Elkaar niet aanvallen, maar compromissen sluiten. Niet ingraven in het eigen gelijk, maar oog hebben voor elkaars zorgen en belangen. En vooral kijken naar wat werkt.

Wij denken dat als ieder-een in vrijheid en veilig- heid kan leven, er mooie dingen ontstaan. Dan sluiten we vriendschap-pen, en kijken we om naar familieleden, buurtgenoten en collega’s.

Dat zijn de mensen die ’s ochtends opstaan, een bijdrage leveren en verantwoordelijkheid nemen. Zonder dat een overheid of kerk dat met geboden hoeft af te dwingen.

Dat zorgt voor samenleven, niet enkelleven.

Wij willen niet per se een grote overheid, maar wel een overheid die levert, betrouwbaar is, en sterk genoeg om veiligheid en zekerheid te bieden. En steeds meer bedrijven (en ZZP’ers) nemen hun verantwoordelijkheid door maatschappelijk verantwoord te ondernemen, met oog voor het milieu, voor hun werknemers, voor de maatschappij in z’n geheel.

Spreekt u dit aan? Doe dan met ons mee en stem 16 maart op de VVD Harlingen! Ga vooral stemmen, want elke stem telt.